Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na 'ključnoj autocesti'

Četnici i srpski dobrovoljci u izravnoj borbi s Ukrajincima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski premijer Aleksandar Vučić komentirao je angažiranje plaćenika iz Srbije u Ukrajini.

Ruska agencija RIA novosti objavila je da se grupa srpskih dragovoljaca sukobila s ukrajinskom vojskom te odbila njihov napad na "ključnoj autocesti na istoku".

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Aleksandar Vučić Geopolitika Vučić upozorio: "Za tri do četiri mjeseca bit će najgora situacija od Drugog svjetskog rata"

Srpski su portali izvijestili da se na strani proruskih snaga u Ukrajini trenutno bori najmanje stotinjak Srba, među kojima se nalazi najmanje 45 pripadnika četničkog pokreta, 20 dobrovoljaca te 30-ak Srba ili ljudi srpskog podrijetla koji su i ranije živjeli u Ukrajini.

Vučić je ocijenio da Srbija vodi odgovornu politiku te izjavio kako trenutno država nije u mogućnosti zakonski reagirati. No, ipak se vodi sve više računa o osobama koje se vraćaju sa sirijskog i iračkog teritorija te onih koji u Ukrajini sudjeluju u sukobima.

Dodao je još kako su za Srbiju 'ratovi završeni' i pozvao sve koji ratuju na teritoriju Ukrajine da se vrate u zemlju i brinu se o vlastitim obiteljima jer nije njihovo da ratuju u tuđoj zemlji ni za 6 000, ni za 1 200 dolara, ovisno o tome tko ih koliko plaća.

"Za Srbiju i srpski narod ratovi su davno završeni. Mi gledamo u mirnu budućnost, u kojoj razmišljamo kako da budemo 2016. ekonomski najnaprednija zemlja u regiji", rekao je premijer. (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene