Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Funkcioniranje pravne države

Vučić: Regija više nije sigurno mjesto za organizirani kriminal

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik srbijanske vlade Aleksandar Vučić ocijenio je da regija više nije sigurno mjesto za pripadnike organiziranog kriminala i istaknuo da je vlada Srbije, uz političku volju i jasan politički cilj, iskazala punu odlučnost za nultu toleranciju spram korupcije i kriminala, izvijestila je Radio-televizija Srbije (RTS).

Vučić je na zajedničkom sastanku odbora vanjskih poslova parlamenata Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore istaknuo da je regionalna suradnja obavještajno-sigurnosnih službi, policija i odvjetništava podignuta na višu razinu, što osnažuje svaku od zemalja i omogućuje cijeloj regiji da ide naprijed.

Pročitajte i ovo Darko Obradović, stručnjak za sigurnost Dramatična potraga Sigurnosni stručnjak o istrazi oko nestale Danke: "Ne bi se otkazivala potraga da se nije dogodio preokret" Aleksandar Vulin Sramotan ispad pred kamerama VIDEO Vulin brutalno izvrijeđao Hrvatsku: "Misle da su kapo, a svi su ustaše. Pitao sam i Gotovinu je li ustaša"

>> Uhićen umirovljeni časnik HVO-a kojeg se povezivalo sa zagrebačkom mafijom

'Regija više nije sigurno mjesto za pripadnike organiziranog kriminala', naglasio je Vučić. Predsjednik srbijanske Skupštine Nebojša Stefanović ustvrdio je da su reforma pravosuđa i funkcioniranje pravne države 'značajna poglavlja u procesu usklađivanja domaćeg zakonodavstva s Europskom unijom, koji Srbija započinje'.

Predsjednik skupštinskog Odbora za vanjske poslove Miloš Aligrudić ocijenio je suradnju resornih odbora četiriju država vrlo uspješnom, istaknuvši da ona pridonosi i boljoj uzajamnoj komunikaciji i razumijevanju u regiji.

Predsjednik Odbora Hrvatskog sabora za pravosuđe Josip Kregar sudionicima skupa u Beogradu rekao je da “iskustvo Hrvatske pokazuje kako je za borbu protiv korupcije potrebno mnogo više od donošenja strategije” i da je nužno 'promijeniti cijeli sustav i navike ljudi' te 'podići razinu političke odgovornosti i opće odgovornosti u društvu'.

Saborski zastupnik Milorad Pupovac drži da je u borbi protiv korupcije neophodno povećati odgovornost u radu državnih institucija i u zaštiti državnog proračuna. 'Nema većeg stupnja odgovornosti prema državi i nacionalnog patriotizma nego što je zaštita državnog proračuna', ocijenio je Pupovac. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene