Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žali zbog kršenja dogovora

Vučić razočaran Dodikovim izjavama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ja ne kršim dogovore koje postignemo. Ne idem u javnost, to je moja politika. Ne podnosim laka i popularna rješenja, kojima je narod oduševljen', poručio je Vučić uoči današnjeg sastanka državnog vrha Srbije sa vodećim političarima Srba iz Sarajeva i Banja Luke.

Predsjednik srbijanske vlade Aleksandar Vučić izjavio je da žali što su politički čelnici bosanskih Srba odluke o referendumu u Republici Srpskoj donijeli unaprijed i, suprotno dogovorima, već ih priopćili javnosti, i rekao kako bi zbog toga današnji sastanak u Beogradu "mogao biti i preskočen".

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Nema pomaka Vidno ljutit Dodik: "Razgovori koji su počeli u ponedjeljak ne vode nikamo. Svi su se vratili na početne pozicije" Aleksandar Vučić i Milorad Dodik Ugrožena sigurnost? Pljušte reakcije nakon najave da bi se Republika Srpska mogla odcijepiti: "Bošnjaci neće biti nespremni kao 1992."

"Ja ne kršim dogovore koje postignemo. Ne idem u javnost, to je moja politika. Ne podnosim laka i popularna rješenja, kojima je narod oduševljen", poručio je Vučić uoči današnjeg sastanka državnog vrha Srbije sa vodećim političarima Srba iz Sarajeva i Banja Luke u povodu prijepornog referenduma o Danu Republike Srpske.

Vučić kaže da su, mimo dogovora da se ne izlazi u javnost sa stajalištima o referendumu, neki iznijeli svoje odluke i izrazio žaljenje što nije imao mogućnost da kaže svoje mišljenje, ali je rekao da ne želi raditi pritisak te da je "svatko onosi odluke u okviru svojih riešenja".

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je u srijedu da će referendum biti održan i da nema zabrane koja bi to mogla spriječiti.

Dodik je, među ostalim, kazao kako je moguće da tri konstitutivna naroda u BiH krenu od nule.

"Ne činimo ništa što bi moglo ugroziti mir. Poziv na referendum nije protudejtonska i protuustavna aktivnost. Nikakve priče o secesiji nema", izjavio je Dodik.

Referendum o Danu Republike Srpske, zakazan za 25. rujna, postao je jedna od središnjih tema u regiji poslije poziva Veća za provedbu mira u BiH (PIC) da Republika Srpska odustane od referenduma.

Predsjednik i premijer Srbije Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić pozvali su danas najviše dužnosnike i predstavnike vlasti i oporbe u Banjoj Luci na konzultacije, a premijer Vučić sastat će se popodne i s hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene