450355
450355
450355
450355
450355

Vučić: Ostao sam jedini u Europi koji je je protiv zidova i ograda

  • , 15.09.2016., 22:15
  • Autor:
  • komentara

Vučić je rekao da Unija problem migranata mora riješiti na svojim granicama - u Grčkoj i Bugarskoj, naglasivši kako Srbija "ne može biti prva i posljednja odbrana Europe".

 
 
 
 
Aleksandar Vučić (FOTO: AFP)
Aleksandar Vučić (FOTO: AFP)

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak kako se protivi podizanju zidova i ograda, i da Srbija ne može biti prva i posljednja obrana Europe od migranata te da Europska unija mora riješiti migrantsku krizu na svojim granicama, izvijestili su beogradski elektronički mediji.

"Izgleda da sam ostao jedini u Europi koji je protiv zidova i ograda. Zidovi nisu potrebni i nisu dobro rješenje ni za koga, ali nemojte nas tjerati da moramo reći: ne može nijedan (migrant) više ući na teritorij Srbije", rekao je Vučić u Parizu gdje boravi u trodnevnom posjetute gdje se sastao s francuskim premijerom Manuelom Vallsom.

Vučić je rekao da Unija problem migranata mora riješiti na svojim granicama - u Grčkoj i Bugarskoj, naglasivši kako Srbija "ne može biti prva i posljednja obrana Europe".

"Mi hoćemo prihvatiti svoj dio odgovornosti, pokazali smo humano lice i solidarnost, ali mi ćemo svoju zemlju znati zaštiti", poručio je Vučić.

Ustvrdivši kako će Srbija "u nekom trenutku morati donijeti odluku" Vučić je rekao da u zemlji sada boravi oko 7.000 ljudi koji nemaju kamo otići, a u Bugarskoj ih je još toliko. Kazao je kako se očekuje promjena odnosa prema migrantskoj krizi jer više nije riječ o majkama s djecom iz Sirije i s ratnih područja već se radi o ekonomskim migrantima iz država u kojima nema ratnih sukoba. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se