Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I Dodik poslao poruku

Vučić odbacio medijska nagađanja o mogućem srpsko-hrvatskom sukobu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić odbacio je u nedjelju nagađanja i komentare medija o mogućoj hrvatskoj kupnji lovaca F-16 kako bi se u navodno mogućem srpsko-hrvatskom sukobu završio "nedovršeni posao u Banjoj Luci", ocijenivši da autori tih tvrdnji nisu odgovorni i ne shvaćaju moguće posljedice.

"Ako je netko to ozbiljno mislio, reći ću da nije dovoljno ozbiljan ili odgovoran da razumije kakve bi posljedice takav pokušaj mogao imati", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da prokomentira pisanje medija.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vulin Sramotan ispad pred kamerama VIDEO Vulin brutalno izvrijeđao Hrvatsku: "Misle da su kapo, a svi su ustaše. Pitao sam i Gotovinu je li ustaša" Aleksandar Vučić U strahu su Rusi koji su pobjegli u Srbiju u strahu za život: "Stiglo nam je pismo. Bilo je šokantno"

U tekstu pod naslovom "Vučić navija da Hrvatska kupi najnoviji F-16" o nabavci rabljenih vojnih zrakopolova MIG 29 u Srbiji i mogućnoj hrvatskoj nabavi F-16, Večernji list je 26. listopada u kolumni, među ostalim, objavio kako "u eventualno ekstremno promijenjenim geopolitičkim okolnostima, novi srpsko-hrvatski rat doista nije nemoguć – mogli bi pokušati završiti 'nedovršeni posao' u Banjoj Luci".

Predsjednik Srbije kaže kako je on razumio da su to pisali mediji, a ne i da je to izjava nekog od hrvatskih dužnosnika, prenijele su agencije u Beogradu.

"Moj odgovor na to je da se to neće dogoditi i ne bih dalje ulazio u objašnjenja i eventualni osmjeh i podsmjeh za takve ideje", citirao je Tanjug Vučićevu izjavu na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji nakon sastanka s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Dodik je za nagađanja o nabavci vojnih zrakopolova rekao da su "prazne priče" i "gluposti" i sugerirao da se Zagreb posveti političkom položaju Hrvata u BiH.

"Bolje bi im (Hrvatskoj) bilo da se upute na politički položaj hrvatskog naroda u BiH, jer je politička suradnja Srba i Hrvata u BiH pitanje očuvanja identiteta dvaju naroda, a da se ne bave takvim glupostima", prokomentirao je Dodik. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene