Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OPTUŽUJE ALBANCE

"JA U TO NE VJERUJEM" Vučić o Srbima osumnjičenim za planiranje otmice premijera Crne Gore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spski premijer kazao je kako tamošnje obavještajne službe imaju podatak da je optužba protiv uhićenih Srba utemeljena na iskazu albanskog zapovjednika policije.

Srpski premijer Aleksandar Vučić izrazio je danas sumnju u osnovanost optužbi za terorizam protiv Bratislava Dikića i ostalih uhićenih u Crnoj Gori, koji se sumnjiče da su planirali terorističke akcije i otmicu premijera Mile Đukanovića.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Geopolitika Vučić upozorio: "Za tri do četiri mjeseca bit će najgora situacija od Drugog svjetskog rata" Crnogorska policija, ilustracija Akcije u tijeku Uhićenja u Crnoj Gori: Privedeni bivši tužitelj i visokopozicionirani dužnosnik policije

"Gospodin Dikić svakog dana iznosi stavove protiv vlade Srbije, ali volio bih vidjeti i čuti stvarne i ozbiljne podatke o tome da je planirao neki teroristički čin", kazao je Vučić novinarima.

Istaknuo je kako osobno u to ne vjeruje, imajući u vidu druge obavještajne podatke do kojih su došle srpske službe. "Volio bih da uhićenje nekoliko ljudi iz Zubinog Potoka nije utemeljeno na iskazima albanskog zapovjednika policije Agrona Seljimaja, a bojim se da imamo dokaze da jest", rekao je Vučić.

"Čekamo da vidimo ima li tu još nečega, a ako je to sve zasnovano na tvrdnjama Seljimaja - koji je ranije prijavljivao crnogorskoj policiji i pripadnike ravnogorskog pokreta, koji su moji politički protivnici, ali to ne znači da su teroristi - ako je to bio razlog, onda ne mislim da je to bio ozbiljan razlog za takve riječi, ali pričekajmo, možda imaju još nešto osim tvrdnji Seljimaja", rekao je Vučić i dodao da će se crnogorske službe iznenaditi kako to srpske službe znaju, prenosi RTS.

Dodao je da ni društvo u kojem je bio Dikić ne ukazuje na terorističke aktivnosti. Po njegovim riječima, mnogi od onih koji su uhićeni preko odvjetnika tražili su intervenciju države Srbije odnosno veleposlanstva u Crnoj Gori, koja je stoga poslala svoje ljude da ih obiđu u pritvoru.

Kako smo jučer pisali, Vučić je odbio komentirati uhićenja srpskih državljana osmnjičenih za planiranje terorističkih akcija sve dok se ne okončaju parlamentarni izbori u Crnoj Gori, uz obrazloženje da ne želi utjecati na njihov tijek.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene