Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne zna ništa o tome

"Nije to igla": Ovako je Vučić komentirao skriva li Hrvatska raketni sustav S-300

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski premijer i novoizabrani predsjednik Aleksandar Vučić rekao je u nedjelju kako nema informacija da Hrvatska posjeduje ruske rakete S-300, ocijenivši "interesantnim" što je medijska kampanja o navodnom naoružavanju Hrvatske ruskim raketama krenula iz Zagreba.

"Interesantna mi je kampanja, ako krene iz zagrebačkih medija, a preuzmu je u Beogradu, sve mi je jasno. Čuli smo precizno i nedvojbeno objašnjenje ruskog veleposlanstva (u Zagrebu), a vjerujem da će se očitovati i rusko ministarstvo vanjskih poslova", rekao je srpski premijer i novoizabrani predsjednik Aleksandar Vučić.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vulin Sramotan ispad pred kamerama VIDEO Vulin brutalno izvrijeđao Hrvatsku: "Misle da su kapo, a svi su ustaše. Pitao sam i Gotovinu je li ustaša" Aleksandar Vučić U strahu su Rusi koji su pobjegli u Srbiju u strahu za život: "Stiglo nam je pismo. Bilo je šokantno"

Kako prenosi B92, Vučić je tijekom posjeta pripadnicima postrojba protuzračne obrane u Jakovu kod Beograda rekao kako nema informacija da Hrvatska posjeduje ruske rakete S-300.

"To nije igla, to je mnogo veći raketni sustav od ovog koji vidite ovdje", rekao je Vučić, aludirajući da se činjenica o raketama S-300 ne bi mogla sakriti od javnosti.

"Tko je s kim trgovao ne želim se miješati. A da li mi želimo ojačati zračnu obranu? Da, želimo, to ćemo i učiniti", poručio je Vučić, podsjetivši da je s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom dogovorio isporuku zrakoplova mig-29, tenkova i borbenih izviđačkih vozila.

"O S-300 nemamo dogovor, a ako vam to smijem reći - prvi put sam to spomenuo u razgovoru s Putinom i razgovarali smo o tome. Spomenuo sam i u razgovoru s (predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom) Lukašenkom", rekao je Vučić.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova odbacilo je tvrdnje hrvatskih medija o isporukama naoružanja za Hrvatsku iz Rusije početkom 90-tih godina. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene