Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubio djevojku i njezine sinove

Vrhovni sud SAD odlučio da osuđenik na smrt ima pravo na DNK nalaz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki Vrhovni sud u ponedjeljak je priznao pravo osuđeniku na smrt u Teksasu da traži DNK analizu dokaza s mjesta zločina, koji bi mogli pokazati da je nevin.

Sud je preglasavanjem 6-3 donio odluku koja znači da Hank Skinner neće biti pogubljen u skoroj budućnosti, te da se njegov sudski proces nastavlja. Sama odluka tog suda ne mora nužno rezultirati genetičkim testiranjem dokaza nađenih na poprištu trostrukog ubojstva zbog kojeg je Skinner u ožujku 1995. osuđen na smrtnu kaznu, izvijestio je teksaški dnevni list Houston Chronicle u online izdanju.

Četrdeset i sedam američkih saveznih država, uključujući i Teksas, daje osuđenim kriminalcima pravo da pod određenim okolnostima, nakon suđenja traže DNK testiranje dokaza. Više od 260 osuđenika oslobođeno je krivnje nakon presude kroz DNK dokaze, prema Projektu nevinost, pravničkoj udruzi koja istražuja predmete i zastupa osuđenike.

Vrhovni sud zaustavio je Skinnerovo pogubljenje 24. ožujka 2010., samo 35 minuta prije izvršenja, kako bi razmotrio njegovo pravo da traži DNK ispitivanje dokaza, što je njegov odvjetnik propustio učiniti na suđenju 1994.

Skinner (48) je osuđen na smrt zbog ubojstva svoje djevojke Twile Busby i njezina dva odrasla sina Randya Busbya i Elwina Calera, 31. prosinca 1993. u Pampi, u Teksasu. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna A onda se čude SAD: Vrhovni sud proširio pravo na držanje i nošenje oružja Slika nije dostupna Odluka Vrhovnog suda Ademi nevin, Norcu smanjena kazna

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene