Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vrhovni sud potvrdio ili preinačio presude za zločin nad Srebreničanima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski je Vrhovni sud priopćio da je potvrdio prvostupanjsku presudu Vijeća za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu izrečenu trojici pripadnika paravojne postrojbe "Škorpioni" za zločin nad srebreničkim muslimanima u Trnovu u srpnju 1995., te da je prihvaćena žalba dvojice pripadnika te postrojbe.

Vijeće za ratne zločine Vrhovnog suda odbilo je žalbu branitelja Slobodana Medića osuđena na kaznu zatvora od 20 godina i Pere Petraševića osuđena na 13 godina zatvora te žalbu tužitelja za ratne zločine na oslobađajuću presudu za Aleksandra Vukova. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odluka o žalbi na presudu 50 branitelja prosvjeduje pred Vrhovnim sudom Slika nije dostupna Potvrđena osuđujuća presuda u slučaju Lora

U priopćenju je navedeno i da je Vrhovni sud prihvatio žalbu branitelja Branislava Medića prvostupanjskom presudom osuđena na 20 godina i smanjio mu kaznu na 15 godina.

Sud je prihvatio i žalbu Aleksandra Medića koji je u prvostupanjskom postupku osuđen na pet godina i taj predmet vratio prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje.

Vijeće za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu osudilo je 10. travnja 2007. četvoricu pripadnika "Škorpiona" na ukupno 58 godina zatvora, a Aleksandar Vukov oslobođen je optužbe zbog nedostatka dokaza.

Svi su optuženi za ratni zločin strijeljanja šestorice srebreničkih muslimana u srpnju 1995. u Godinjskoj Bari, mjestu kod Trnova. Optužnica je podignuta na temelju snimke strijeljanja koju su napravili sami pripadnici "Škorpiona", i koja je prikazana na suđenju haaškom optuženiku, bivšem predsjedniku Srbije i SRJ, pokojnom Slobodanu Miloševiću, pred Haaškim tribunalom 2005.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene