Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VRHBOSANSKI NADBISKUP

BOŽIĆNA POSLANICA Kardinal Puljić: Narod koji ne voli život nema budućnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić pozvao je u petak vjernike da se proslavljajući ovogodišnji Božić hrabro suoče sa izazovima današnjice i unatoč svim kušnjama ne odustaju od nade u bolju sutrašnjicu te da sami grade društvo u kojemu žive i ne dopuste drugima da to čine bez njih.

"Osjećamo potrebu potaknuti ljude da budu hrabriji i, suočavajući se sa svakodnevicom, da se složno i zauzeto bore za jednaka prava otvarajući perspektive za život", poručio je kardinal Puljić u božićnoj poslanici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna na 75. rođendan Kardinal Vinko Puljić podnosi ostavku Papi: ''Što će on učiniti, stvarno ne znam'' Slika nije dostupna Uhićen u Mostaru Prijetio smrću kardinalu Puljiću zbog mise za žrtve Bleiburga: "Sve balije, ustaše i četnike treba pobiti"

Potaknuo je vjernike u BiH da pokažu privrženost svojoj rodnoj grudi i ne napuštaju je olako.

Teško je shvatiti da zemlju za koju su mnogi u ratu braneći se podnijeli tolike žrtve sada mnogi olako ostavljaju, kazao je vrhbosanski nadbiskup.

Podsjetio je i na činjenicu da danas mnogi stari žive usamljeničkim životom napušteni od svoje djece.

"S pravom se pitamo: gdje je nestala četvrta Božja zapovjed", istanuo je kardinal Puljić podsjećajući da ona poziva iskrene vjernike na poštivanje roditelja.

Još jednom je upozorio i na činjenicu da današnja civilizacija nastavlja tolerirati ubijanje nerođene djece što je nazvao širenjem kulture smrti.

"Kako slaviti Božić koji je blagdan života u ovom ozračju koje ozakonjuje smrt? Moramo otvoriti srca i obitelji novom životu i zavoljeti život. To je Božji dar: narod koji ne voli život nema budućnost", kazao je kardinal Puljić.

Božić kao izvor radosti unosi svjetlost u životni hod i sve jača u suočavanju sa životnim izazovima i tu svjetlost valja unijeti u sve obitelji ali i društvo, Crkvu i čovječanstvo, poruka je iz kardinalove božićne poslanice.

"Unesimo to svjetlo i tu radost u svagdašnji život da se ne bojimo žrtve i da ne gubimo nadu jer smo povjerovali ljubavi Božjoj", kazao je vrhbosanski nadbiskup. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene