Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Sve je ''zakuhala'' ljubav

''Vražji kotao'' spaja Hrvatsku i Mađarsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
''Vražji kotao'' naziv je festivala u Mađarskoj koji je svoju završnicu posvetio upravo Hrvatskoj.

Plesala su se kola, jeli slavonski i baranjski specijaliteti, a sve s ciljem da Mađari na putu prema Jadranu zastanu i u tom kontinentalnom dijelu Hrvatske.

Pročitajte i ovo Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako" Ilustracija ZAŠTO NAZAD, A NE NAPRIJED? Odgoj dječaka u Mađarskoj: Ružičasta opasnost vreba, nije ni Hrvatska imuna. Vječna borba s tezama iz prošlog stoljeća

Marka Aralicu u Mađarsku je dovela ljubav, a nedaleko granice, u mjestu Nagyharsany ovaj se Slavonac počeo baviti turizmom.

''Nismo daleko od granice, 10 kilometara, pa ajmo nešto napraviti za turizam, povezivati. Osnovni cilj bio je idemo povezati Hrvatsku i Mađarsku'', rekao je Aralica.

Dvije zemlje povezao je i kroz petodnevni festival na kojemu se predstavlja i kontinentalna Hrvatska. ''Mislim da ljudi nisu dovoljno upoznati s bogatstvom Slavonije i Baranje i zato na putu do mora samo prođu'', rekao je Mate Deak, suorganizator festivala.

Hrvatsku baštinu pokazali su KUD-ovi. ''Mi smo danas došli na taj festival u Mađarsku kod naših prijatelja da predstavimo Hrvatsku, to jest da predstavimo svoja kola, svoje pjesme'', rekla je Dubravka Stanić.

''Ovo je treći po veličini festival u Mađarskoj sa 600 događaja u četiri sela, a posjeti ga 70.000 ljudi'', rekao je Jozsef Beregsasi, načelnik općine Nagyharsany

Naziv festivala u hrvatskom prijevodu bio bi ''Vražji kotao'', sve zbog jednog zaljubljenog vraga i pijetla koji ga je otjerao. U festivalskom kotlu - čobanac, uz savjete o hrani kao lijeku.

Nastupili su i mađarski Hrvati, kojih je ukupno 50.000. Veselje se nastavlja do dugo u noć.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene