Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vozio pijan

Vozio s 4,9 promila i naguravao s policajcem na cesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sa oko četiri promila alkohola u krvi, jedan se vozač pokušao obračunati s policajcem koji ga je zaustavio.

Vozač u kineskom gradu Heze, kojeg je policija zaustavila jer je vozio pod utjecajem alkohola počeo je vikati na policajca i nagurivati ga, objavio je Reuters.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija U Slavoniji Pijan sletio s ceste pa "pokosio" sve pred sobom, od auta do ravjetnog stupa i ograde Ilustracija Dobio 10 dana zatvora Zabranili mu vožnju zbog prekršaja pa ga uhvatili pijanog za volanom

Nakon što ga je policija zaustavila glasno se protivio tome i govorio je da svi piju tijekom praznika. Kada mu je prometni policajac pojasnio da je to kršenje prometnih pravila, postao je frustriran i izgubio kontrolu te je počeo gurati policajca.

>> Ministar prometa ostao bez dozvole, vozio sa 2,17 promila

Odbio je alkotest pa je policajac pozvao pojačanje koje je problematičnog muškarca odvezlo u policijsku postaju. Ondje je morao dati krv i tako je potvrđeno ono u što su sumnjali policajci kada su ga zaustavili na cesti – u njoj je bilo alkohola, više od četiri promila.

'To je vrlo teško pijano stanje. Ljudi s toliko promila u krvi obično više nisu pri svijesti. Ako su još pri svijesti i voze automobil, na cesti se ponašaju veoma čudno. Policija ga je vjerojatno i zaustavila jer je automobil vozio polako i iznimno nesigurno', objasnio je za Dnevnik.hr alkoholog dr. Darko Breitenfeld.

Prema zakonu i propisima koji su na snazi u Kini, pijanim vozačima se oduzima vozačka dozvola na šest mjeseci te moraju platiti globu i do 2.000 juana, što je oko 1.800 kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene