Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rezultati crne kutije

Pilot Air Franceova zrakoplova u trenutku nesreće nije bio u kokpitu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
PIlot zrakoplova Air France koji se srušio prije dvije godine iznad Atlantskog oceana nije bio u kokpitu zrakoplova u trenutku pada.

Do informacije je od neimenovanog izvora došao njemački list Der Spiegel, a riječ je o rezultatima analize crne kutije. 58-godišnji pilot Marc Dubois dao je kopilotima upute kako spasiti zrakoplov i izašao iz kokpita. Dosad se vjerovalo kako su piloti Airbusom A330 uletjeli ravno u nevrijeme dok su ga drugi zrakoplovi zaobilazili u krugu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Blizu rješenje misterija? Pronađena druga crna kutija iz zrakoplova Air Francea Slika nije dostupna Koban let Pospani i dezorijentirani pilot kriv za avionsku nesreću!

>> Audio snimka posljednjih 2 sata Air Franceovog leta 447 je netaknuta

>> Pronađena crna kutija iz Air Franceova zrakoplova

No snimka iz crne kutije govori drugačije. Zapravo su pokušali letjeti kroz oblake i isprva se činilo kako im i uspijeva, ali u jednom trenutku ledeni kristali su zablokirali uređaj za mjerenje brzine. Zrakoplov se počeo naglo dizati i najvjerojatnije je došlo do kvara motora. Francuski list L e Figaro piše kako zrakoplov nije pretrpio nikakav elektronički ili mehanički kvar. Detalji nesreće će se objaviti 27. svibnja i stručnjaci naglašavaju kako će trebati još vremena da se otkrije pravi uzrok nesreće.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene