Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdili Radikali

Vojislav Šešelj hitno završio na operaciji: 'U ponedjeljak se vraćam na posao'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Haški optuženik i predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj u četvrtak ujutro je hitno operiran.

Vijest da je Šešelj hitno operiran objavljena je i na internetskoj stranici SRS-a, ali više detalja o operaciji i Šešeljevu zdravstvenom stanju nije navedeno.

Pročitajte i ovo Operacija robotom asistentom u KBC Split - 2 KBC Split FOTO/VIDEO Robot Hugo odradio prve operacije: "Ovo je za nas veliko priznanje" Slika nije dostupna Bolestan VIDEO Šešelja će pustiti na slobodu?!

"Mi još uvijek ne možemo priopćiti bilo kakve detalje. Čekamo da prođe djelovanje anestezije i da nam se javi. Pretpostavljam da ćete idućih dana imati više podataka i od liječničkog konzilija. Mi u ovom trenutku nemamo takve ovlasti", rekao je novinarima potpredsjednik SRS Nemanja Šarović.

Prema Šarovićevim riječima, Šešelj je u četvrtak ujutro morao otići na hitnu operaciju, koja je u međuvremenu završena, ali s vođom radikala još nije razgovarao nitko od njegovih suradnika jer je i dalje pod djelovanjem anestezije.

"Nemamo ovlasti iznositi detalje. Idućih dana ćete o zdravstvenom stanju čuti ili od njega osobno ili od konzilija koji brine o njegovu liječenju", rekao je Šarović.

Šešelj zatražio od ICTY-a i UN razrješenje Sergea Brammertza

Radikali su na današnjoj tiskovnoj konferenciji zahtijevali da srbijanska vlada raskine aranžman s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) i prekinu pregovore s Europskom unijom ustvrdivši kako je "cilj MMF-a uništiti srpske gospodarske gigante koji bi nakon toga bili prodani u bescjenje". Radikali sugeriraju da se Srbija okrene suradnji s Rusijom i u "tome traži svoj financijski oporavak".

Nakon što je njegova stranka priopćila da je Šešelj operiran, vođa radikala rekao je beogradskom Blicu da je riječ o lakšoj kirurškoj intervenciji.

"To nije naročito ozbiljna operacija. Završena je i dobro se osjećam i odmah sam došao kući, a nadam se da ću od ponedjeljka na posao, ako ne bude nikakvih problema", rekao je Šešelj i objasnio da su mu s lica uzeti uzorci tkiva za histopatološku analizu.

Haški optuženik Vojislav Šešelj se 12. studenog 2014., nakon skoro 12 godina vratio u Srbiju, nakon što je pušten na privremenu slobodu zbog lošeg zdravstvenog stanja. On je po dolasku u Beograd izjavio da ne bježi, ali i da se neće dragovoljno vraćati u Haag.

Haško tužiteljstvo je 14. travnja zatražilo da se Šešelju hitno naloži povratak s privremene slobode u pritvor, a njegovi liječnici su u međuvremenu ocijenili da bi, zbog ozbiljnog narušenog zdravlja, vraćanje Vojislava Šešelja u pritvor Haškog tribunala "bilo ubojstvo s predumišljajem". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene