451019
451019
451019
451019
451019

Vojni helikopter pao u more ispred očiju užasnutih promatrača

Pilot i kopilot iz nesreće su se izvukli bez ogrebotine.

 
 
 
 
Prava je sreća da su kolege odmah pritrčale u pomoć (FOTO: YouTube/Screenshot)
Prava je sreća da su kolege odmah pritrčale u pomoć (FOTO: YouTube/Screenshot)

Dvojica pripadnika grčke vojske koji su u utorak u jurišnom helikopteru Apache AH-64D pali u Egejsko more nedaleko od Soluna tijekom vojne vježbe SARISA-2016, izvukli su se iz nesreće bez ogrebotine, potvrdili su tamošnji mediji.

U ovom trenutku još uvijek nije jasno što je bio uzrok nesreći, jesu li se pilot i kopilot upustili u sulud manevar ili je došlo do tehničkog kvara na letjelici, ali zato snimka jasno otkriva koliko su imali sreće što su tako dobro prošli.

Iz helikoptera su ih odmah izvukle kolege koje su se nalazile u blizini premda je letjelica završila u vodama dubokim otprilike šest metara.

Snimku incidenta zabilježio je jedan grčki novinar koji je uz brojne radoznale ljude promatrao vojnu vježbu, a do nesreće je došlo u jutarnjim satima, nešto iza devet.

Grčka je vojska do utorka posjedovala 28 takvih helikoptera, te je zanimljivo reći da je 1995. godine postala prva europska zemlja koja je od Amerikanaca naručila Apache. 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se