Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

SARISA-2016

Vojni helikopter pao u more ispred očiju užasnutih promatrača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pilot i kopilot iz nesreće su se izvukli bez ogrebotine.

Dvojica pripadnika grčke vojske koji su u utorak u jurišnom helikopteru Apache AH-64D pali u Egejsko more nedaleko od Soluna tijekom vojne vježbe SARISA-2016, izvukli su se iz nesreće bez ogrebotine, potvrdili su tamošnji mediji.

Pročitajte i ovo Screenshot Užas i panika Krenuli su na luksuznu večeru, a onda se helikopter počeo vrtjeti i padati: "Umrijet ćemo ovdje!" Ivan Kaštelan, reporter Nove TV Nesreća kod Drniša Reporter Dnevnika Nove TV objasnio što je mađarski vojni helikopter radio u Zemuniku

U ovom trenutku još uvijek nije jasno što je bio uzrok nesreći, jesu li se pilot i kopilot upustili u sulud manevar ili je došlo do tehničkog kvara na letjelici, ali zato snimka jasno otkriva koliko su imali sreće što su tako dobro prošli.

Iz helikoptera su ih odmah izvukle kolege koje su se nalazile u blizini premda je letjelica završila u vodama dubokim otprilike šest metara.

Snimku incidenta zabilježio je jedan grčki novinar koji je uz brojne radoznale ljude promatrao vojnu vježbu, a do nesreće je došlo u jutarnjim satima, nešto iza devet.

Grčka je vojska do utorka posjedovala 28 takvih helikoptera, te je zanimljivo reći da je 1995. godine postala prva europska zemlja koja je od Amerikanaca naručila Apache. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene