Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Očekivano

Šešelj ostaje u pritvoru u Haagu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dogodilo se ono što su svi očekivali osim Srpske radikalne stranke koja već nekoliko dana najavljuje 'prijevremeno' oslobađanje Šešelja.

Nakon što je istekao rok za izjašnjavanje Vojislava Šešelja o uvjetima Haaškog tribunala, beogradski odvjetnik Toma Fila je agenciji Tanjug izjavio kako to znači da će vođa srpskih radikala optužen za ratni zločin u Vojvodini, Hrvatskoj i BiH, ostati u pritvoru.

Pročitajte i ovo Ilustracija Liječnici u šoku Cure stravični detalji: Majka monstrum kćeri (4) u sok stavljala lijekove, doza pogubna i za odraslu osobu Slika nije dostupna oštra reakcija "Sramotno i neprihvatljivo": Vojvođanske stranke osudile odlikovanje ratnog zločinca Vojislava Šešelja

To znači da se dogodilo ono što su očekivali svi osim članova Srpske radikalne stranke koji već nekoliko godina najavljuju 'prijevremeno' oslobađanje Šešelja pa su u Beogradu nedavno organizirali 'doček' ali bez očekivanog vođe. Odvjetnik je pojasnio da u ovakvim slučajevima nema posebne procedure i, ako odgovora nema, tumači se da Šešelj nije suglasan s uvjetima koje mu je Tribunal postavio.

'Ako dođe u Srbiju, Šešelj će skinuti narukvicu, izaći kroz vrata, ako treba i kroz prozor, napraviti incident'

Rok za izjašnjavanje Šešelja istekao je jučer, a među uvjetima za njegovo privremeno oslobađanje iz pritvora je kućni pritvor, oduzimanje putovnice, zabrana kontakta sa svjedocima i žrtvama, zabrana javnih istupa, stalna kontrola policije... U Haaškom tribunalu kažu kako odgovor od Šešelja nisu dobili, ali nisu željeli novinarima odgovoriti hoće li razmatrati odgovor Šešelja ukoliko stigne nakon roka od tri dana. (VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene