Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAJAVIO NA TRIBINI

Šešelj organizira prosvjede: 'Izazivao sam godinama Haški sud'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vučiću i Nikoliću istekao je rok trajanja, poručio je haaški optuženik.

Haaški optuženik Vojislav Šešelj, čije je puštanje iz pritvora u Haagu izazvalo brojne reakcije, najavio je na tribini u Čačku kako Srpska radikalna stranka na proljeće počinje sa prosvjedima protiv aktualne vlasti Srbije.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Geopolitika Vučić upozorio: "Za tri do četiri mjeseca bit će najgora situacija od Drugog svjetskog rata" Ana Brnabić prosvjedi u Srbiji Brnabić optužuje Zapad: "Zahvaljujem ruskim službama koje su nam rekle što se sprema u Beogradu"

'Čekamo proljeće da gora ozeleni i počinjemo sa mitinzima. Ova vlast neće izdržati još dugo jer puca po svim šavovima, pa očekujemo izbore do kraja godine. Vučiću i Nikoliću istekao je rok trajanja što se vidi iz istupa diplomata sa zapada i pisanja stranih medija. Trpe pritiske u vezi zaokruženja nezavisnosti Kosova i Metohije, a kada se to završi biće pušteni niz vodu', rekao je Šešelj dodajući i kako je po njegovom puštanju iz Haaga započelo i obnavljanje i konsolidiranje redova SRS.

Haaški tužitelj traži zatvaranje Šešelja

Posebno je kritizirao ekonomsku politiku Vlade Srbije koja, kako je rekao, najviše se ogleda u zaduživanju i zanemarivanju domaćeg gospodarstva. Mišljenja je kako je budućnost Srbije u čvršćim vezama sa Rusijom, formiranju jedinstvenog tržišta, carinske unije i obrambenog sistema sa tom zemljom. Osvrnuo se i na višegodišnji boravak u haaškom sudu rekavši kako se radi o politiziranom sudskom postupku te da Haaški sud ima antisrpski karakter.

'Izazivao sam godinama Haški sud ne bi li me optužili , jer sam znao da ne mogu da mi prišiju nijedan ratni zločin. Presude koje se donose u Hagu su političke, procesno manjkave i sa mnogo grešaka. Dragovoljno se vraćati tamo. Neka me hapse moji sudionici u nedjelima za koja me optužuju', istakao je Šešelj koji je održao i promociju svojih knjiga napisanih u vrijeme pritvora, Srpski narod mora osloboditi Republiku Srpsku Krajinu i Haško inauguriranje govora mržnje. (Agencija VLM) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene