Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vođe Al-Qaide pobjegle prije američke ofenzive u Iraku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vođe terorističke mreže Al-Qaide u regiji izgleda da su pobjegli prije američke ofenzive koja je ovog tjedna počela u pokrajini Diyala u središnjem Iraku, rekli su dužnosnici vojske SAD-a.

Oko 80 posto vođa terorističke mreže pobjeglo je s tog područja, rekao je na video-konferenciji zapovjednik američkih postrojbi u Iraku general Ray Odierno.

Pročitajte i ovo Ilustracija kod Makarivke Rusi pokrenuli protunapad u području gdje su ukrajinske snage napredovale posljednjih dana Ukrajinski tenk je li napokon krenula? Rusija objavila: "Odbili smo veliku ukrajinsku ofenzivu u Donjecku"

"Oni su znali da će ova operacije doći, gledali su vijesti. Znali su da ćemo napasti", rekao je Odierno.

U subotu je u bombaškim napadima na njihove ophodnje i vozila poginulo sedmoro vojnika SAD-a. Oko 10.000 vojnika SAD-a i Iraka od utorka vodi ofenzivu protiv pobunjenika i ćelija Al-Qaide u pokrajinama sjeverno od Bagdada.

Irački su mediji izvijestili u subotu o ogorčenom otporu boraca
Al-Qaide u gradu Baqubi, 60 kilometara sjeverno od Bagdada. Izvješća kažu da su američke snage koje napreduju prema gradskoj četvrti Chatun naišle na prostorije za mučenje koje su koristili elementi Al-Qaide.

Sunitski pobunjenici i ekstremisti mogli bi uspostaviti nova uporišta u etnički miješanoj regiji, nakon što je u veljači vojska SAD-a koncentrirala sve svoje snage u Bagdadu čime je zanemarila druge dijelove Iraka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene