Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mogao bi biti oko 5,95 m

Vodostaj Seine raste, vrhunac se očekuje u Parizu tijekom noći

Vodostaj Seine raste (Foto: AFP)
Vodostaj Seine raste (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Vodostaj Seine raste (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Vodostaj Seine u Parizu nastavio je noću na nedjelju polagano rasti, a vrhunac vodenog vala očekuje se krajem vikenda, nakon čega će vodostaj istim ritmom padati, objavile su nadležne službe.

Rijeka koja teče kroz francusku prijestolnicu i uz čiju su obalu muzeji i spomenici, mogla bi tijekom noći na ponedjeljak dosegnuti oko 5,95 m, što je više od četiri metra od uobičajene razine, navodi informativni servis Vigicrues.

Pročitajte i ovo Izlila se Seina (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Vodostaj raste Kaos u Parizu, izlila se rijeka Seine Slika nije dostupna 17-metarski kit Građane i turiste iznenadio prizor usred Pariza

To je nešto niži vodostaj od onoga zabilježenog 2016. (6,10 m) i daleko manji od najvišeg u povijesti iz 1910. kada je Seine dosegnula 8,62 m.

Uzvodno od Pariza stanje se postupno popravlja pošto je ovih dana u pariškoj okolici evakuirano oko tisuću stanovnika.

I opadanje vodostaja moglo bi biti "veoma polagano", rekla je za AFP Colombe Brossel iz službe za sigurnost pariške gradske uprave.

Sedam kolodvora prigradske željeznice u Parizu, kojom putuje velik broj ljudi, i dalje je zatvoreno.

Porast vodostaja rijeka u više francuskih pokrajina posljedica je obilnih oborina koje padaju na već natopljeno tlo. Prosinac i siječanj su među najkišnijim mjesecima od početka mjerenja 1900., navodi Meteo-France.

Prognostičari najavljuju smanjenje oborina u idućem tjednu. Općenito, "vodostaj je počeo opadati u gornjem toku većine rijeka", zaključuje Vigicrues. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene