Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vlastimir Đorđević prebačen u haški pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši srbijanski policijski general Vlastimir Đorđević, optuženik Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY), zatočen je u nedjelju u zatvoru ICTY-ja.

"Vlastimir Đorđević, optužen za ratne zločine i zločine protiv
čovječnosti počinjene nad kosovskim Albancima 1999. prebačen je u nedjelju u pritvor Haškog suda", prema priopćenju ICTYja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za ratni zločin ICTY traži od 35 godina zatvora do doživotne za Vlastimira Đorđevića Slika nije dostupna Đorđević izjavio da se ne osjeća krivim

Đorđević je nakon trogodišnjeg bijega uhićen u nedjelju u Crnoj Gori u zajedničkoj akciji crnogorskih i srbijanskih vlasti u suradnji s uredom tužitelja ICTY-ja.

Đorđević je u Haškom sudu optužen za progon Albanaca s Kosova 1999. godine, kao i za ubojstva, deportacije i prisilno premještanje albanskog stanovništva, a u Srbiji se protiv njega pred Specijalnim sudom za ratne zločine u Beogradu vodi istraga zbog ubojstva trojice braće Bitiqi, američkih državljana čije je ubojstvo 9. srpnja 1999. godine, kako se tvrdi, osobno naredio.

Datum njegovog pojavljivanja pred sudom tijekom kada će se izjasniti o krivnji još nije određen, ali će biti na vrijeme objavljen,
precizira ICTY.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene