Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti vulkan

Strah i evakuacija u Indoneziji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasti u Indoneziji naredile su evakuaciju oko 15.000 stanovnika pokraj vulkana na planini Sinabung na Sumatri jer je aktivnost vulkana sve učestalija.

Vulkan je počeo izbacivati pepeo nekoliko kilometara u zrak pa su vlasti proširile područje evakuacije na pet kilometara od vulkana. Ranije je evakuirano oko 6.000 osoba koje su stanovale u blizini vulkana koji se nalazi 88 kilometara od Medana, glavnog grada pokrajine Sjeverna Sumatra.

Pročitajte i ovo Erupcija vulkana na Islandu - 6 nadrealne snimke VIDEO/FOTO Pakao na Zemlji: Trenutak u kojem lava suklja uvis Izvanredno stanje na Islandu Izvanredno stanje na Islandu Ovo je točno mjesto velike erupcije vulkana, tvrde stručnjaci: U posljednja 24 sata zabilježeno 2000 manjih potresa

'Podigli smo status vulkana na 'oprez', što je najveća razina vulkanske aktivnosti je predviđamo da će biti sve više erupcija i da će im se intenzitet pojačavati', objavila je indonezijska agencija za izvanredna stanja.

>> VIDEO Evo kako izgleda kada kamenje pada s neba

Sinabung je jedan od oko 130 aktivnih vulkana u Indoneziji. U novijem razdoblju najsmrtonosnija je bila erupcija vulkana Jogjakarta u središnjoj Javi koja je ubila više od 350 osoba 2010. godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene