Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obnova vjerskih objekata i povrat imovine

Vlasti Republike Srpske najavile pomoć Hrvatima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dopredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Davor Čordaš izvijestio je banjolučkog biskupa Franju Komaricu da će vlasti toga entiteta izdvojiti dodatna sredstva za obnovu katoličkih vjerskih objekata te se zauzeti za povratak oduzete imovine.

U razgovoru u ordinarijatu u Banjoj Luci Čordaš je obavijestio Komaricu da će vlada RS-a uz obnovu u ratu srušena samostana na Petričevcu u Banjoj Luci uz 350.000 odobriti još 300.000 maraka (oko 1,2 milijuna kuna), a u posebnom fondu za povratak na državnoj razini BiH u ovoj godini za obnovu porušenih vjerskih objekata u banjolučkoj biskupiji izdvojiti 260.000 maraka, priopćeno je iz Čordaševa ureda.

Pročitajte i ovo Hrvoje Košćec Parlamentarni izbori Predstavljanje izbornih listi Republike i Fokusa Srebrenica (Foto: AFP) Uspostava posebnog povjerenstva Vlada Republike Srpske poništila izvještaj o genocidu u Srebrenici unatoč protivljenju međunarodne zajednice

Čordaš je dodao i da će se Biskup Komarica će o odnosu vlasti Republike Srpske prema Katoličkoj crkvi uskoro izvijestiti Svetu Stolicu, dodaje se u priopćenju. Komarica je također zatražio i dodatna objašnjenja o najavama vlade RS-a o povratu Crkvi samostana trapista u Banjoj Luci. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene