Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vlasti iz Venezuele protjerale dvojicu članova Human Rights Watcha

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Venezuela je u petak iz zemlje hitno protjerala dvojicu aktivista organizacije Human Rights Watch čije je sjedište u SAD-u, jer su predsjednika države Hugu Chaveza optužili za političku netoleranciju i podrivanje demokracije u proteklom desetgodišnjem razdoblju koliko je na vlasti.

U programu državne televizije prikazana je video-snimka dužnosnika koji čita odredbu o protjerivanju aktivista Josea Migeula Vivanca i Daniela Wilkinsona. Na njoj se vidi kako spomenuta dvojica pakiraju putne torbe te ih vladini dužnosnici ispraćaju do zrakoplova, u koji se obojica ukrcavaju.

Pročitajte i ovo Vojska Venezuela Nova karta Sprema se novi rat! Vojske su već na granici, spominje se sveto tlo, a sve je počelo jednim otkrićem Slika nije dostupna Poginulo 2.000 ljudi HRW: Nasilje na jugu Kirgistana bilo je sustavno i dobro organizirano

Taj potez još više ističe netolerantnost ljevičarskog vođe na međunarodne kritike te može dovesti do još većih trzavica u vezama između glavnog venezuelskog kupca nafte SAD-a, samo tjedan dana nakon što je Chavez odlučio iz zemlje protjerati i američkog veleposlanika. Američka državna tajnica Condoleezza Rice u četvrtak je venezuelsku vlast nazvala autokratskom.

Iako je Human Rights Watch poznat kao neovisna skupina, Chavez tvrdi da njezini članovi surađuju s Bushevom administracijom u kampanji čiji je cilj zbaciti ga s položaja te ne obraća pozornost na pokušaje američke vlade da pomogne toj južnoameričkoj zemlji u smanjenju općeg siromaštva. "Te grupe, čiji su članovi odjeveni kao borci za ljudska prava, zapravo financiraju Sjedinjene Države", kazao je venezuelski ministar vanjskih poslova Nicolas Maduro. "Oni se drže politike napada na zemlje koje grade nove ekonomske modele", kazao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene