Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poznati škrtac

ŠTEDLJIVI MILIJARDER Vlasnik IKEA-e otkrio gdje kupuje svu odjeću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ingvar Kamprad, vlasnike IKEA-e, i ranije je završavao u medijima zbog svoje štedljivosti.

Štedljivi milijarder Ingvar Kamprad, osnivač diljem svijeta popularne IKEA-e, svu svoju odjeću kupuje na buvljaku kako bi uštedio novac. Rekao je to za dokumentarac koji će se uskoro emitirati na švedskoj televiziji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pripazite IKEA povlači proizvod: Ako ste ga kupili, javite se u trgovinu Slika nije dostupna Buvljak dječje odjeće Stotine roditelja kupovalo jeftino za svoje mališane

Kamprad koji će 30. ožujka napuniti 90 godina ima reputaciju škrte osobe, a tvrdi da mu je to pomoglo da IKEA postane jedna od najboljih svjetskih marki.

'Mislim da ne nosim ništa što nije kupljeno na buvljaku', rekao je i dodao, osvrćući se na švedsku poljoprivrednu regiju iz koje dolazi, da je u prirodi Smalanda biti štedljiv.

Kampradovo bogatstvo procjenjuje se na oko 96 milijardi dolara, no teško je razgraničiti što pripada njemu, što djeci, a što je dio obiteljske fondacije u jednom od europskih najzloglasnijih poreznih utočišta - Lihtenštajnu.

Magazin Forbes ga je 2006. godine uvrstio na četvrto mjesto liste najbogatijih ljudi na svijetu. Njegova skromna potrošnja osiguravala mu je i ranije naslovnice medija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene