446476
446476
446476
446476
446476

On je nova Putinova 'desna ruka'

  • , 13.08.2016., 11:08
  • Autor:
  • komentara

Nakon što je u petak iznenada smijenio šefa svog kabineta i dugogodišnjeg bliskog suradnika Sergeja Ivanova ruski predsjednik Vladimir Putin na njegovo je mjesto postavio Estonca Antona Vajna.

 
 
 
 
Anton Vajno (Foto: Kremlin.ru)
Anton Vajno (Foto: Kremlin.ru)

63-godišnji Sergej Ivanov bio je šef kabineta ruske predsjedničke administracije od 2011. godine a prije toga je bio i zamjenik premijera te ministar obrane. U budućnosti će biti Putinov savjetnik za pitanja ekologije, zaštite prirode i transporta.

Njegov nasljednik, 44-godišnji Anton Vajno, Estonac rođen u Talinu, bio je zamjenik Ivanova od 2012. godine, javlja BBC.

Putin je za rusku televiziju izjavio kako je Ivanov sam zatražio drugo radno mjesto te kako je upravo on za svojeg zamjenika predložio Vajna.

Vajno je diplomirao na prestižnom moskovskom Institutu za međunarodne odnose (MGIMO) i potom radio u ruskoj ambasadi u Tokiju. Nakon toga se vratio u Rusiju i radio u Ministarstvu vanjskih poslova te 2004. prešao u Kremlj. Njegov djed Karlo Vajno je u vrijeme SSSR-a bio prvi sekretar Centralnog komiteta KP Estonije, a otac Eduard Vajno je dužnosnik u privrednoj komori Rusije.

'Hvala Vam na povjerenju. Mislim da je najvažniji zadatak administracije podržati vaše aktivnosti kako šefa države u smislu izrade zakona i nadzora kako su vaše upute implementirane', kazao je Vajno Putinu nakon što je izabran za šefa kabineta. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se