Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nadgledanje interneta

Putin: To je sve projekt CIA-e!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija ne namjerava ograničiti pristup internetu i staviti ga pod potpunu kontrolu, izjavio je u srijedu ruski predsjednik Vladimir Putin upozorivši na veliki porast cyber napada na državne internetske stranice otkako je započela kriza u Ukrajini.

"Želio bih istaknuti da mi ne namjeravamo ograničiti pristup internetu, staviti ga pod potpunu kontrolu, pod kontrolu države, ograničavati zakonite interese i mogućnosti ljudi, društvenih organizacija, poduzetništva u području infromacija", izjavio je Putin na sjednici Vijeća sigurnosti Ruske Federacije, a prenijeli su ruski mediji.

Pročitajte i ovo Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce U mnogo čemu su se složili Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce Vladimir Putin Proljetno novačenje Objavio Kremlj: Putin pozvao u vojsku čak 150.000 ljudi

"To se čak i ne razmatra", dodao je.

"Sloboda medija, pravo građana na dobivanje i širenje informacija - to su temeljna načela demokratske vlasti, svake demokratske države i društva i treba ih strogo poštovati", istaknuo je.

Svrha njegove izjave bila je odagnati nagađanja da planira ograničiti pristup internetu, kojega je nazvao "projektom CIA-e" i rekao da ga koriste njegovi protivnici kako bi organizirali prosvjede protiv njega.

Putin je također rekao da su službe sigurnosti otkrile stalan rast cyber napada, posebice u posljednjih šest mjeseci - razdoblju u kojemu se pogoršala kriza u Ukrajini.

Po njegovim riječima, intenzitet cyber napada "ovisi o trenutačnoj, međunarodnoj situaciji"

"Moramo jako poboljšati sigurnost domaćih komunikacijskih mreža i izvora informacija, prije svega onih koje koriste državne strukture", kazao je on ne navodeći na koji način Rusija planira to učiniti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene