Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"kratko i jasno"

Putin progovorio o otrovanom špijunu: "Skripal je gad i izdajica domovine, ali..."

Vladimir Putin (Foto: AFP)
Vladimir Putin (Foto: AFP) Foto: Afp
Ruski predsjednik Vladimir Putin u srijedu je "gadom i izdajicom domovine" nazvao bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripala, otrovanog u ožujku u Velikoj Britaniji i dodao da je Skripal nakon što je oslobođen iz ruskog zatvora nastavio surađivati sa zapadnim tajnim službama.

"Skripal je izdajica. Uhićen je i proveo je 5 godina u zatvoru. Oslobodili smo ga, otišao je u Veliku Britaniju i i nastavio surađivati i savjetovati tajne službe", rekao je Vladimir Putin na forumu posvećenom energiji u Moskvi.

Pročitajte i ovo Mikhail Mishustin i Vladimir Putin bez promjena Putin imenovao novog, starog premijera Rusije Aleksej Navaljni (Foto: AFP) dan kada je svijet stao "Ubili su ga jednim udarcem, to je stara metoda KGB-a": Cure nove informacije o smrti Navaljnog

"On je špijun, izdajica domovine. Gad je, kratko i jasno. Ali oko tog slučaja se isplela cijela medijska konstrukcija", nastavio je ruski predsjednik.

Sergej Skripal i kći Julija otrovani su jakim nervnim otrovom novičokom 4. ožujka u Salisburyju u Engleskoj.

London optužuje ruske vojne obavještajne službe (GRU) da su odgovorne za trovanje i izdao je europski uhidbeni nalog protiv dvojice Rusa osumnjičenih da su izveli napad na oca i kćer Skripal.

Moskva je istaknula da se radi o manipuliranju informacijama i opovrgava svako uplitanje.

Sergej Skipalj, bivši časnik GRU-a, osuđen je 2006. zbog veleizdaje nakon što je priznao prodaju informacija Britancima.

Pomilovan je 2010. u okviru razmjene špijuna između Moskve, Londona i Washingtona. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene