Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vladimir Putin:

'Moramo jačati oružane snage da zaštitimo svoj suverenitet'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Putinovi komentari potvrđuju da je spreman provesti program modernizacije oružanih snaga.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u utorak da Rusija mora jačati svoje oružane snage da zaštiti svoj suverenitet od drugih zemalja koje bi mogle prijetiti Moskvi.

Pročitajte i ovo Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje" Vladimir Putin Bijele marame Putin pred najnovijim izazovom: Bi li mu ove žene mogle doći glave?

Putinovi komentari potvrđuju da je spreman provesti program modernizacije oružanih snaga. Ranije je ministarstvo financija kazalo da se u sektor obrane neće dirati odluči li vlada rezati proračun zbog rastuće gospodarske krize.

'Nastavit ćemo jačati naše oružane snage i vojnu organizaciju u cjelini kako bismo stvorili modernu, mobilnu, dobro opremljenu vojsku sposobnu izvesti glavnu zadaću - neutralizirati opasnosti i političke, potencijalne prijetnje sigurnosti našoj domovini', rekao je Putin.

Ruska vojska želi strane plaćenike

Ruski predsjednik nije pritom imenovao prijetnje, ali ruska nova vojna doktrina identificirala je širenje saveza NATO kao prijetnju.

Putin je optužio Sjedinjene Države za pokušaj podjarmljivanja Rusije, a Zapad za svrgavanje proruskog ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča 2014. Također smatra da je Washington potaknuo prosvjede protiv njega, Putina, prije tri godine.

'Vidimo kako su druge zemlje otvorene u pogledu svojih geopolitičkih zahtjeva i ne oklijevaju otvoreno se miješati u pitanja neovisnosti država dok se aktivno šire i jačaju svoj vojni arsenal', rekao je Putin.

'One za oružje troše višestruko više od nas. Mi možemo i moramo odgovoriti na tu prijetnju', rekao je Putin. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene