Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova provjera borbene spremnosti

CRNOMORSKA I KASPIJSKA FLOTA NA NOGAMA Putin naredio isplovljavanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin u četvrtak podigao vojsku južne, zapadne i centralne vojne osblasti u stanje pripravnosti, zajedno sa sjevernom flotom i zračnim snagama, danas su u stanje borbene pripravnosti i provjere podignute Crnomorska i Kaspijska flota.

Ministarstvo obrane Rusije izvijestilo je tamošnje medije o provjeri borbene spremnosti crnomorske i kaspijske flote u sklopu iznenadnih vježbi, pokrenutih u četvrtak ujutro i koje bi trebale trajati do 31. kolovoza.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Nevjerojatno Pogledajte koga je Rusija dodala na popis ekstremističkih i terorističkih organizacija Vladimir Putin tijekom govora u ruskoj državnoj Dumi Neimenovani neprijatelj Putin na sastanku s čelnicima Dume govorio o neuspjehu neprijatelja: "Nitko nikada nije uspio zastrašiti narod Rusije"

U priopćenju istog ministarstva istaknuto je da specijalne postrojbe izvode pregrupiranje kombiniranim putem, odnosno zračnim, morskim i željezničkim sredstvima, ukupne udaljenosti od dvije tisuće kilometara te pješačkim rutama od 550 kilometara. Po završetku vježbe, postrojbe će se vratiti u svoje baze, prenosi Sputnik.

Koji poligoni i operativni aerodromi se koriste u vježbama nije navedeno, ali je istaknuto da se oni nalaze na značajnoj udaljenosti od baza u kojima su postrojbe stacionirane.

Aktivirano je više od 15 brodova Crnomorske flote te više od 10 brodova Kaspijske flote, među kojima su fregata "Admiral Grigorivič", raketni brodovi "Samum" i "Miraž", patrolni brod "Smetljivi", mali protupodmornicki brodovi "Aleksandrovec" i "Kasimov", raketni čamci, brodovi za razminiranje, veliki desantni brodovi "Nikolaj Filjčenkov", "Azov", "Jamal", "Cezar Kunikov" i "Saratov".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene