448005
448005
448005
448005
448005

CRNOMORSKA I KASPIJSKA FLOTA NA NOGAMA Putin naredio isplovljavanje

  • , 26.08.2016., 13:50
  • Autor:
  • komentara

Nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin u četvrtak podigao vojsku južne, zapadne i centralne vojne osblasti u stanje pripravnosti, zajedno sa sjevernom flotom i zračnim snagama, danas su u stanje borbene pripravnosti i provjere podignute Crnomorska i Kaspijska flota.

 
 
 
 
Ruski vojni brodovi, arhiva (Foto: AFP)
Ruski vojni brodovi, arhiva (Foto: AFP)

Ministarstvo obrane Rusije izvijestilo je tamošnje medije o provjeri borbene spremnosti crnomorske i kaspijske flote u sklopu iznenadnih vježbi, pokrenutih u četvrtak ujutro i koje bi trebale trajati do 31. kolovoza.

U priopćenju istog ministarstva istaknuto je da specijalne postrojbe izvode pregrupiranje kombiniranim putem, odnosno zračnim, morskim i željezničkim sredstvima, ukupne udaljenosti od dvije tisuće kilometara te pješačkim rutama od 550 kilometara. Po završetku vježbe, postrojbe će se vratiti u svoje baze, prenosi Sputnik.

Koji poligoni i operativni aerodromi se koriste u vježbama nije navedeno, ali je istaknuto da se oni nalaze na značajnoj udaljenosti od baza u kojima su postrojbe stacionirane.

Aktivirano je više od 15 brodova Crnomorske flote te više od 10 brodova Kaspijske flote, među kojima su fregata "Admiral Grigorivič", raketni brodovi "Samum" i "Miraž", patrolni brod "Smetljivi", mali protupodmornicki brodovi "Aleksandrovec" i "Kasimov", raketni čamci, brodovi za razminiranje, veliki desantni brodovi "Nikolaj Filjčenkov", "Azov", "Jamal", "Cezar Kunikov" i "Saratov".

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se