Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Zauzimanje za saveznika

Putin: Asad nije koristio kemijsko oružje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin u utorak je odbacio tvrdnje da su snage vlade sirijskog predsjednika Bašara al-Asada koristile kemijsko oružje u napadu u kojem su u travnju u pokrajini Idlib ubijeni deseci ljudi.

"Po našim informacijama nema dokaza da je Asad koristio kemijsko oružje. Uvjereni smo da to nije učinio", rekao je Putin u razgovoru za francuski dnevni list Le Figaro.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prihvaća ruski plan Asad osobno potvrdio: Imamo kemijsko oružje i predat ćemo ga Slika nije dostupna Bura oko Sirije Putin: Nikakav plan neće uspjeti sve dok Amerika ne odustane od napada

Putin je tu izjavu dao nakon što je francuski predsjednik Emmanuel Macron, čije su obavještajne optužile Asada za napad u Idlibu, rekao da je korištenje kemijskog oružja u Siriji za Pariz granica nakon koje će doći do odmazde.

Putin je rekao da je ponudio dogovoriti inspekcije mjesta napada ali da su to sve druge velike sile odbile. On je rekao da je cilj optužbi bio diskreditirati Asada i staviti ga pod pritisak.

To je bio način da se "međunarodnoj zajednici objasni zašto je bilo nužno nastaviti s mjerama pritiska na Asada, uključujući i vojnim", rekao je Putin. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene