Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vlada Srbije potkraj ovog ili početkom idućeg tjedna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik stranke Jedinstvena Srbija (JS) Dragan Marković Palma ocijenio je da formiranje nove vlade Srbije ovisi o strankama koje opstruiraju rad parlamenta, ali očekuje da ona bude sastavljena potkraj ovog ili početkom idućeg tjedna nakon što srbijanska skupština izabere vodstvo i radna tijela.

"Očevidno je da se vrši opstrukcija u parlamentu, ali to je pravo oporbe imajući u vidu da su navikli biti na vlasti... ", rekao je Marković, dodajući, kako on misli, da će predsjednik Srbije Boris Tadić u srijedu ili četvrtak imenovati mandatara za sastav nove vlade.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

Stranka Jedinstvena Srbija (JS) sa strankom umirovljenika (PUPS) u koaliciji je sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS), a od prije nekoliko dana ta koalicija s koalicijom "Lista za europsku Srbiju - Boris Tadić" (ZES) ima parlamentarnu većinu i trebala bi formirati novu proeuropsku vladu Srbije.

Mjesto premijera Srbije pripast će Tadićevoj Demokratskoj stranci (DS), a kako piše beogradski list Blic od srijede, "većina članova Predsjedništva DS-a izjasnila se da mandatar nove vlade bude Bojan Pajtić, ali definitivna odluka je na Borisu Tadiću".

Iza čelnika vojvođanskih demokrata Bojana Pajtića, po broju glasova je bio sadašnji šef diplomacije Vuk Jeremić, dok je ministar financija Mirko Cvetković treći, piše Blic.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene