Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U slučaju ptičje gripe

Vlada dala suglasnost HZZO-u za nabavu lijeka protiv gripe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je na zatvorenom dijelu posljednje ovogodišnje sjednice dala suglasnost direktoru Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje za raspolaganje sredstvima za nabavu lijeka protiv gripe 'Relenza', sukladno Nacionalnom planu pripremljenosti za pandemiju ptičje gripe, kojeg je Vlada donijela 2005. godine, prema naputku Svjetske zdravstvene organizacije.

Tom se Odlukom osiguravaju dovoljne količine cjepiva na čitavom području Republike Hrvatske, u slučaju izbijanja pandemije ptičje gripe, priopćeno je iz Vlade.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

Vlada je prihvatila i Protokol s Treće sjednice Zajedničkog međuvladinog odbora za gospodarsku suradnju između Republike Hrvatske i Helenske Republike, koja je održana 25. studenog ove godine u Ateni, a tijekom koje se razgovaralo o trenutnom stanju bilateralnih gospodarskih odnosa te je iskazana spremnost na poduzimanje svih potrebnih mjera u svrhu njihovog poboljšanja.

Prihvaćen je Memorandum o suglasnosti o dostavljanju podataka o izgubljenim i otuđenim putovnicama, kojeg su potpisali ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske i veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u RH, 5. prosinca ove godine. Potpisom tog memoranduma ostvarena je još jedna pretpostavka za mogućnost ukidanja viza za ulazak hrvatskih građana u SAD.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene