Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavljeni napai unatoč roku

Annan: Vjerujem kako je prerano reći da je plan za Siriju propao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodni izaslanik Kofi Annan izjavio je u utorak kako ne bi trebalo biti preduvjeta za zaustavljanje nasilja u Siriji i da UN-ov mirovni plan za zaustavljanje 13-mjesečnog krvoprolića još uvijek vrijedi.

'Vezano za pitanje da li plan uspjeva ili propada, vjerujem kako je prerano reći da je plan propao. Plan još uvijek vrijedi', rekao je Annan na konferenciji za novinare u zračnoj luci na jugu Turske gdje je posjetio kamp sa sirijskim izbjeglicama.

Annan je rekao kako ima informacije da se sirijska vojska povlači iz nekih područja, ali se prebacuje na druga koja dosad nisu bili metama napada.Izaslanik UN-a i Arapske lige sve je strane pozvao da prekinu nasilje.

Pročitajte i ovo Sanja Sarnavka, osnivačica Zaklade Solidarna Za Dnevnik Nove TV Sanja Sarnavka: "Hrvatska je treća zemlja u Europi po broju femicida, a patrijarhat se vraća na velika vrata" Susjedi pale svijeće na ulazu zgrade u Makarskoj gdje je nakon sukoba s muškarcem preminula 73-godišnjakinja Čeka se nalaz obdukcije Napadač na ženu u Makarskoj dobro poznat policiji: Pogledajte što je napravio nevjenčanoj supruzi

>> Ban Ki Moon žali zbog sirijskih graničnih sukoba

On je u utorak posjetio kamp u turskoj provinciji Hataj, blizu granice sa Sirijom gdje ga je dočekalo nekoliko stotina ljudi koji su prosvjedovali protiv režima u Damasku. Annan je u kamp stigao pod jakim osiguranjem, dan nakon što je sa sirijskog pucano na turski teritorij.

Očekuje se da će Annan u Turskoj boraviti nekoliko sati prije odlaska u Iran, a kasnije u utorak izvijestit će Vijeće sigurnosti UN-a o najnovijem razvoju događaja u Siriji. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene