Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Situacija se poboljšava

NAJPOGUBNIJI NA SVIJETU: 2013. poginulo 1.049 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U kineskim rudnicima koji slove kao najpogubniji na svijetu, u 2013. je poginulo 1.049 ljudi, po podatcima vlasti koje ističu da je taj broj za 24 posto manji nego u prethodnoj, 2012.

'Sigurnost u rudnicima i dalje se poboljšava', komentirala je kineska vlada na svojoj mrežnoj stranici, izrazivši zadovoljstvo mjerama koje je proveo Državni ured za sigurnost na radu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nesreća u Kini Velika akcija spašavanja u rudniku ugljena: 17 radnika zatočeno pod zemljom zbog prekomjerne razine ugljičnog monoksida Otok Hashima (Foto: AFP) - 3 Otok Battleship Jeziva turistička atrakcija: Grad zamrznut u vremenu kojim lutaju duhovi tragično preminulih rudara

Ugled rudarskog sektora u Kini koja troši oko polovice ugljena proizvedenog u svijetu, narušen je zbog nemara na polju sigurnosti, korupcije i činjenice da se prioritet daje zaradi.

U 2012. u kineskim ugljenokopima poginule su 1.384 osobe, što je znatno manje u odnosu na 1.973 osobe poginule u 2011.

Sjećate se rudara koji su 69 dana proveli pod zemljom? Za to nitko nije kriv!

Neovisne organizacije ipak smatraju da je ukupan broj žrtava u kineskim rudnicima puno veći jer se mnoge nesreće prešućuju iz straha od zatvaranja rudnika.

Većina nesreća događa se u manjim rudnicima koji nerijetko imaju loš sustav provjetravanja i nedovoljno su pripremljeni za rizične situacije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene