Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Više od stotinu ozlijeđenih u nesreći u kemijskom pogonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nesreći u kemijskom pogonu proizvođača auto dijelova Bosch u petak rano ujutro ozlijeđena je 101 osoba.

Nesreća u gradu Bambergu u Bavarskoj dogodila se nakon što je za vrijeme zaštitnih radovima protiv hrđe na metalnim dijelovima došlo do zasad nepoznate kemijske reakcije, čime su se oslobodila otrovna isparavanja, priopćila je policija.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković u Bavarskoj - 14 primio i posebno odlikovanje Plenković u Bavarskoj: "Imamo izvrsne odnose. Najveći broj turista dolazi upravo odavde" Slika nije dostupna PROSVJEDI VAŽNIJI OD ZAŠTITE LJUDI Problematična odluka za ostatak Njemačke: Bavarska najavila da neće primjenjivati obvezu cijepljenja za zaposlene u zdravstvu

Zbog dišnih smetnji i mučnine, 81 osobi pomoć je pružena na mjestu ili u bolnicama.

Nitko od ozlijeđenih nije u životnoj opasnosti.

Kratko nakon 2.00 sata jednom je radniku pozlilo, izvijestila je policija. Nakon toga, sve više radnika od ukupno 160 koliko ih radi u postrojenju žalilo se na mučninu, glavobolju ili nadražaje u grlu i očima, a proizvodnja je ubrzo zaustavljena.

'Ne može biti riječi o kemijskoj nesreći prouzročenoj oslobađanjem plinova ili para', priopćila je tvrtka.

Točne pojedinosti kemijske reakcije nisu poznate, a uzrok se istražuje.

U pogonu se proizvode mlaznice za dizelske motore. Metalni se dijelovi tijekom proizvodnje utapaju u sredstvo za zaštitu protiv hrđe nakon čega se umataju u plastične folije.

Proizvodnja u pogonu ponovno je pokrenuta u jutarnjim satima, ali bez postupka koji je doveo do kemijske reakcije.

U svim postrojenjima Boscha u Bambergu zaposleno je ukupno 8.000 ljudi, a Bosch koncern diljem svijeta zapošljava oko 271.000 osoba.

Poduzeće je osnovao Robert Bosch 1886. u Stuttgartu kao 'Radionicu za finu mehaniku i elektrotehniku', a koncern Bosch u međuvremenu se razvio u jednu od vodećih svjetskih tehnoloških i uslužnih tvrtki.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene