Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Više od 80.000 žrtava potresa u Sečuanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenik kineskog premijera Hui Liangyu u utorak je za agenciju Xinhua rekao da je u potresu 12. svibnja u Sečuanu smrtno stradalo više od 80.000 ljudi.

Prema posljednjim podacima o žrtvama u potresu je poginulo 69.181 osoba, a nestalih je 18.498, precizirao je Hui.

Pročitajte i ovo Potres u Rakovici Zastrašujući prizor Objavljena snimka potresa u Rakovici: "Treslo je 10 do 15 sekundi. Oštećena je crkva i zgrada općine...” Policijski auto Po nalogu EPPO-a Cure detalji akcije europskih tužitelja: Zbog milijunske prijevare uhićeni direktor kutinske tvrtke, sudski vještak i ovlašteni inženjer elektrotehnike

U potresu magnitude 8, najtežem u Kini u posljednje 32 godine, ozlijeđena je 374.171 osoba, rekao je zamjenik kineskog premijera.

Američka državna tajnica Condoleezza Rice će u nedjelju posjetiti mjesta pogođena potresom, rekao je jedan glasnogovornik State Departmenta i ona će biti najviša američka dužnosnica u posjetu Kini nakon potresa.

Nakon potresa 12. svibnja u regiji je zabilježeno 12.600 podrhtavanja tla od kojih najmanje 25 magnitude veće od 5 po Richterovoj skali, a pet ih je bilo između 6 i 6,9, naveo je prošlog tjedna Kineski seizmološki institut.

U srpnju 1976. oko 240.000 ljudi je poginulo u potresu u Tangshanu, a taj su podatak kineske vlasti objavile tek 1979.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene