Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijen vođa sekte

Više od 600 mrtvih u sukovima u Nigeriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 600 ljudi poginulo je prošloga tjedna u sukobima snaga sigurnosti i pripadnika radikalne islamističke sekte u gradu Maiduguriu na sjeveru Nigerije, objavio je glasnogovornik policije.

Vojska i policija u nekoliko su se sjevernih država sukobili sa sljedbenicima Boko Karama, militantne sekte koja želi uvesti šerijatski zakon u najmnogoljudniju afričku zemlju. Neredi su izbili prošle subote u državi Bauchi, oko 400 kilometara jugozapadno od Maiduguria kada su pripadnici sekte, slične talibanima u Afganistanu, uhićeni zbog planiranja napada na policijsku postaju.

Pročitajte i ovo Neredi u Splitu - 35 Kaos i nakon utakmice FOTO Navijački neredi u Splitu: Privedena 51 osoba, tri policajca prevezena u bolnicu, gorjeli kontejneri... Učionica iz koje su oteta djeca u Kurigi 280 djece oteto u školi Nakon 17 dana oslobođena oteta djeca u Nigeriji: Vlada odbila platiti otkupninu od 690 tisuća dolara

Članovi Boko Harama, naoružani mačetama, noževima, puškama i molotovljevim koktelima krenuli su nakon toga u divljački pohod po nekoliko gradova. 'Poginulih je više od 600', rekao je Isa Azare, glasnogovornik policije u Maiduguriu. Vođa sekte 39-godišnji Mohammed Yusuf, čiji je stožer u Maiduguriu, ubijen je u četvrtak u policijskom pritvoru i vlasti se nadaju da će njegova smrt okončati pobunu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene