Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izlile se tri rijeke

Blatna bujica odnijela kuće, vozila, mostove: Najmanje 200 poginulih i 220 nestalih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj poginulih u bujici blata na jugu Kolumbije, koju su izazvale jake kiše koje su zahvatile to andsko područje, porastao je na više od 200 osoba.

"Prema najnovijim podacima, 206 osoba je poginulo, 202 su ozlijeđene, a 220 ih se vodi nestalima", izjavio je čelnik lokalnog Crvenog križa Cesar Uruena.

Pročitajte i ovo Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama Dvojica muškaraca poginula u slijetanju quadom u rijeku Bednju - 3 Tragedija Varaždinske Toplice nakon pogibije bratića zavijene u crno: "Alen je iza sebe ostavio zaručnicu, a Goran je živio s majkom"

Pogođen je grad Mocoa, središte okruga Putumayo, u kojem živi 40.000 ljudi. Katastrofa se dogodila u noći na subotu, pola sata prije ponoći. Zbog jakih kiša izlile su se tri rijeke.

Voda, blato i kamenje odnijeli su kuće, vozila, drveće i najmanje dva mosta, objavila je vojska, koja sudjeluje u spašavanju.

"Situacija u Mocoi je dramatična. Pozivamo na solidarnost cijelu Kolumbiju", poručio je na Twitteru zamjenik ministra unutarnjih poslova Guillermo Rivera.

Jake kiše izazvane El Ninom već nekoliko tjedana padaju na području Anda, na sjeverozapadu Latinske Amerike.

Izazvale su poplave i u Peruu, gdje je do sada poginula 101 osoba, a više od 900.000 ljudi je pogođeno, dok je u Ekvadoru poginula 21 osoba i 1280 je pogođeno.

"Naša srca su s obiteljima žrtava i ljudima koje je pogodila ova tragedija. Nećemo ih iznevjeriti", poručio je kolumbijski predsjednik Juan Manuel Santos. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene