Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjedi za klimu

Više od 100 uhićenih u Kopenhagenu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 100 osoba uhićeno je u srijedu ujutro ispred Centra Bella u Kopenhagenu gdje se održava konferencija UN-a o klimi, izjavila je glasnogovornica policije.

Prosvjednike su 'priveli blizu stanice podzemne željeznice za Centar Bella', u predgrađu Kopenhagena, policajci s psima, dodala je ona. Pripadali su skupini prosvjednika okupljenih blizu Centra Bella kako bi pokušali prodrijeti sa stražnje strane zone zatvorene s više od šest kilometara žice. 'Naš je cilj prodrijeti bez nasilja drugim putevima u Centar Bella', izjavio je Peter Nielsen, glasnogovornik prosvjednika na TV2 News.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Jeste li znali kada se obilježava Svjetski meteorološki dan? Odgovor otkriva meteorolog Čačić Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV Mala škola prognoze Jeste li znali pod čijim su učinkom ključne prijelomne točke klimatskih promjena?

Između 700 i 800 osoba pokušalo je preći nekoliko metara koji dijele stanicu podzemne željeznice od ulaza u zonu konferencije, ali su naišli na brojne policijske snage. Prosvjednici su se raspršili u pokušaju dezorganiziranja sigurnosnih snaga, ali bezuspješno. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene