Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvoreno nekoliko škola

Virus gripe se širi: U SAD-u 4700 zaraženih, četiri umrla

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki Centar za nadzor i prevenciju bolesti objavio je da je u SAD-u do sada potvrđeno 4714 slučajava gripe A u 47 saveznih država te četiri smrtna slučaja.

Texaške zdravstvene vlasti izvijestile su da je 33-godišnjak iz grada Corpus Christi umro početkom ovoga mjeseca od svinjske gripe. Čelnik zdravstvene službe okruga Corpus Christi-Nueces dr. William Burgin Jr. rekao je da je muškarac umro 5. ili 6. svibnja, pošto se nekoliko dana prije razbolio. Kazao je kako mu je prijašnje zdravstveno stanje, uključivo i srčane tegobe, otežalo preživljavanje bilo kakve viroze.

Pročitajte i ovo prof. dr. sc. Ivan Gornik, pročelnik OHBP-a, KBC Zagreb GRIPA HARA Sve je više pacijenata s respiratornim infekcijama. Šef Hitne: "Situacija se znatno pogoršala posljednjih dana" Slika nije dostupna Zaraženo 111 osoba Panika zbog virusa: Nema lijeka, a širi se velikom brzinom

To je treći smrtni slučaj izazvan svinjskom gripom u Texasu, a o četvrtom je u četvrtak izviješćeno iz Arizone. U petak su u New Yorku, u četvrti Qeensu, na tjedan zatvorene tri škole u kojima se pojavio velik broj slučajava zaraze virusom A H1N1, a pomoćnik ravnatelja jedne od tih škola primljen je u bolnicu u kritičnu stanju, objavio je gradonačelnik Michael Bloomberg.

'Zdravstveno stanje člana osoblja...ostaje nepromijenjeno. On je hospitaliziran u kritičnu stanju', rekao je Bloomberg na konferenciji za tisak. Tri škole u Qeensu bit će očišćene, raskužene i otvorene idući petak, dodao je gradonačelnik. Thomas Frieden, newyorški povjerenik za zdravstvo, kazao je da su u većine zaraženih simptomi gripe i dalje blagi, ali se virus širi brže od virusa obične gripe, vjerojatno zato što je riječ o novom soju za koji nema cjepiva ni imuniteta.

Svjetska zdravstvena organizacija objavila je  da se bolest nastavlja širiti svijetom, te da je u 7520 osoba u 34 zemlje potvrđena zaraza virusom nove gripe A.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene