Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija ga okružila

Pokolj u Virginiji: Predao se pomahnitali ubojica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lokalne policijske vlasti objavile su da se osumnjičeni za ubojstvo osmero ljudi sam predao prišavši policijskom službeniku.

Usamljeni napadač ubio je osam osoba u blizini Appomattoxa na jugozapadu američke savezne države Virginia, nakon čega je pobjegao u obližnju šumu gdje se nalazio u policijskom okruženju, objavila je agencija Associated Press pozivajući se na izvor u policiji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Akcija u Brežicama Drama u blizini granice: Muškarac pucao po gradu pa se naoružan sakrio u kuću U pucnjavi u SAD-u ubijene četiri osobe Tragedija u SAD-u Strava na zabavi: Srebrni automobil zaustavio se pred kućom, napadači ubili četvero ljudi

Sve žrtve su odrasle osobe, a među njima su muškarci i žene. Tri žrtve su nađene u jednoj kući, a četiri u blizini kuće, kazao je policijski narednik Thomas Molnar. Osma žrtva, koja je nađena ranjena na obližnoj cesti što je i pokrenulo policijsku akciju, preminula je na putu za bolnicu. Policija je odbila nagađati o motivima zločina i nije otkrila koja je vrsta oružja uporabljena. Molnar nije pružio podatke o prošlosti osumnjičenog.

Posljednja poznata adresa osumnjičenog 39-godišnjeg Christophera Speighta bila je susjedstvu u kojem je počinjen zločin, no Molnar nije znao je li osumnjičeni tamo stanovao.

Na mjesto incidenta stiglo je više od 100 policajaca, a potjera za napadačem paralizirala je to ruralno područje jugozapadne Virginije, dok je policija pokušavala istjerati osumnjičenog iz šume. U jednom trenutku potjere on je pucao na policijski helikopter, prisilivši ga da sleti s rupom u rezervoaru za gorivo. U potjeru su bili uključeni psi tragači i helikopter Nacionalne garde s termo-osjetljivom kamerom.

Koji je odnos osumnjičenog i žrtava?

'Oni pretražuju područje i to će se nastaviti sve dok osumnjičeni ne bude uhićen', izjavio je policijski narednik Toma Molnar. Nasilje je počelo ubrzo nakon podneva kada je pronađen ozlijeđeni čovjek na ruralnom odvojku ceste. Policajac koji je išao to istražiti pobjegao je nakon što je čuo pucnjeve, rekla je glasnogovornica policije Corrine Geller. Policija još uvijek pokušava utvrditi odnos osumnjičenoga sa žrtvama.

Appomattox je u okrugu s oko 15.000 stanovnika, oko 160 kilometara jugozapadno od Richmonda, glavnog grada Virginije. Najpoznatiji je kao mjesto u kojem se zapovjednik snaga Konfederacije, general Robert Lee, predao zapovjedniku snaga Unije, generalu Ulyssesu Grantu na kraju američkog Građanskog rata 1861-1865. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene