Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vjenčanje u Montpellieru

Vincent i Bruno - prvi istospolni bračni par u Francuskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Montpellieru su se, samo nekoliko dana nakon stupanja na snagu zakona o istospolnim brakovima, vjenčali Vincent Aubin i Bruno Boileau.

Dva muškarca su u srijedu po prvi put u Francuskoj, uzdrmanoj prosvjedima protiv zakona o istospolnim brakovima i reformi, stupila u brak u južnom francuskom gradu Montpellieru.

Pročitajte i ovo Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea tužan kraj potrage Pronašla je lubanju nestalog dječaka Emilea, ovo je njezino jezivo svjedočanstvo Zec, Ilustracija U Francuskoj Divlji zečevi preplavili grad: Gradonačelnik pronašao rješenje, brojni užasnuti - "Ovo je skandalozno!"

Vincent Aubin i Bruno Boileau razmijenili su zavjete u futurističkoj zgradi gradske uprave pred gradonačelnicom, prijateljima i predstavnicima medija dok je policija vani pazila da vjenčanje protekne bez ometanja.

>> Posljednje pripreme za sklapanje prvog istospolnog braka u Francuskoj

"Veliko mi je zadovoljstvo proglasiti vas vjenčanima po zakonu", rekla je socijalistička gradonačelnica Helene Mandroux dok se novovjenčani par poljubio uz glasno odobravanje oko 500 uzvanika.

U nedjelju su stotine tisuća protivnika istospolnih brakova preplavile Pariz u prosvjedu koji je završio sukobima između policije i najžešćih protivnika istospolnih brakova.

Prosvjednici se, međutim, nisu okupili i prigodom vjenčanja u Montpellieru, koji se samoproglasio najprijateljskijim francuskim gradom spram homoseksualaca.

Zakon koji omogućava brak i usvajanje djece istospolnim parovima izglasan je u parlamentu 23. travnja. Objavio ga je 18. svibnja predsjednik Francois Hollande nakon što ga je potvrdilo ustavno vijeće. Ukaz o njegovoj primjeni objavljen je u utorak u Službenom listu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene