Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obitelj dokazala

VIDEO Što se dogodi s vašim tijelom ako samo dva tjedna jedete organsku hranu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rijetki su oni koji paze da hrana koju unose u organizam nije tretirana pesticidima.

Hranu koju unosimo u organizam prečesto uzimamo zdravo za gotovo. Rijetki su oni koji pažljivo biraju da im sastojci koji će se naći na tanjuru nisu tretirani raznim kemikalijama.

Pročitajte i ovo Red za pučku kuhinju Pomoć najpotrebnijima Dugački red ispred pučke kuhinje: "To je slika našeg svijeta" Ilustracija Pripremite se Mislite da su cijene hrane otišle u nebo? Zbog ovog razloga ona će i dalje poskupljivati

Jedna švedska obitelj bila je podvrgnuta eksperimentu. Kazali su kako kupuju neorganske namirnice jer su jeftinije. A onda im je testiran urin.

Razina kemikalija pronađena u mokraći bila je visoka. Na dva tjedna neorgansku hranu zamijenili su organskom, a testiranje urina otkrilo je kako se razina kemikalija u njihovim tijelima značajno smanjila.

'Najveća laž u povijesti ljudskog postojanja' - Koji je pravi okus piletine?

Testove je provodio Švedski institut za istraživanje okoliša. Diskutabilno je jesu li razine pesticida pronađene u urinu štetne, ali pristup 'šutnje' koji se njeguje u javnosti o neorganskoj hrani nije zdrav.

Stoga jedan švedski lanac trgovine organskom hranom želi potaknuti razgovore o utjecaju pesticida i kombinaciji raznih kemikalija kojima se tretiraju voće, povrće i životinje, a koje na kraju završe i u našim tijelima.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene