Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeličenje karaktera

VIDEO: 'Zimsko plivanje' na -35 Celzijevaca! Brrr...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Harbinu, jednom od najhladnijih kineskih gradova, stanovnici su jučer u sklopu Ledenog festivala zaplivali u hladnoj vodi na temperaturi daleko ispod ništice kako bi dokazali snagu svojeg karaktera.

'Zimsko plivanje vrlo je težak sport, treba snažna volja da se izdrži do kraja', rekao je 47-godišnji plivač Sun Jianping, stanovnik Harabina u kojem se temperature zimi spuste i do minus 35 stupnjeva, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Ilustracija Redovni remont Nema gužve na zagrebačkim bazenima: Većina njih opet ne radi Tragedija na maratonu - 2 Obdukcija u tijeku Detalji strašne tragedije na plivačkom maratonu: "U jednom trenu kad se okrenula na leđa..."

Gotovo svaki dan grupa plivača, među kojima velik broj starijih ljudi, okupi se kako bi zaplivala u hladnoj vodi rijeke Songhua, uz potporu okupljenih turista iz zemalja diljem svijeta. 

'Plivati po velikoj zimi zaista je nevjerojatno, divim se tim ljudima. Mi na sebi imamo toliko slojeva odjeće i još nam je hladno. Oni su hrabri da odmah skoče u hladnu rijeku, to je nevjerojatno', s čudom je rekao Wang Haibo, turist iz južne kineske provincije Jiangsu. No, zimski plivači dodaju kako  njihov sport ima puno više dimenzija od pljeskanja i odobravanja turista. 

'To je odličan test za moju odlučnost i karakter, nakon plivanja osjećam se fantastično, a činjenica da dugo vremena nisam imao ni najobičniju prehladu govori dosta o mojem zdravlju', izjavio je 54-godišnji plivač Yang Fugui.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene