Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NATO-vo bombardiranje u Libiji

VIDEO: Žestoki napadi u Libiji snimljeni iz zraka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova video snimka pokazuje napade NATO-a na ciljeve nedaleko Gadafijevog rodnog grada.

Britanski vojni zrakoplovi izvršili su uspješno bombardiranje ciljeva nedaleko libijskog grada Sirte. Dva Kraljevska Air Force Tornado jeta ispalila su projektile u petak ujutro. Kamere su zabilježile napad na ciljeve koji se nalaze blizu rodnog grada Moamera Gadafija.

Pročitajte i ovo Sustav protuzračne obrane Patriot Pomož je na putu Šef NATO-a obznanio: "Postoji još oružja koje možemo osigurati Kijevu" Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

>> Gadafi prihvatio primirje i odlazak s vlasti?

Ispaljeni projektili mogu točno pogoditi metu udaljenu 300 kilometara. Britansko ministarstvo obrane priopćilo je kako projektili korišteni u ovom napadu mogu prouzročiti velike civilne žrtve pa se stoga ne koriste u metama koje se nalaze u naseljenim područjima.

Libijski pobunjenici vode teške borbe sa snagama lojalnim Moameru Gadafiju u blizini zračne luke grada Misrate u nedjelju a NATO-ovi zrakoplovi na drugom su bojištu bombardirali spremišta streljiva vladinih snaga. Na području oko zračne luke 'vode se žestoke borbe', rekao je iz Misrate glasnogovornik pobunjenika Abdelsalam i dodao da se 'još uvijek čuju topništvo i rakete'.

'NATO je danas napao područje istočno od Misrate ali nemamo pojedinosti', rekao je agenciji Reuters u nedjelju. U području Zapadnih planina, gdje je NATO napao skladište streljiva blizu Zintana, sukobi eskaliraju no drugdje u Libiji pobunjenici i Gadafijeve snage ostaju u pat poziciji. (HIna/Mi. Dr.)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene