Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Klimatske promjene

VIDEO Želite znati kakvo će vrijeme biti 2050. godine? Pogledajte video!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kakvo će vrijeme biti 2050. godine? Prilično dramatično, ukoliko klimatske promjene izmaknu kontroli.

U seriji videa koje će ovaj mjesec objaviti Svjetska meteorološka organizacija (WMO), otkrit će se kako efekti globalnog zagrijavanja mogu utjecati na naš planet u budućnosti, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

Fiktivne vremenske prognoze opisuju suše, poplave i toplotne valove koji bi mogli uzrokovati probleme sljedećih 30 godina.

Kako bi otkrili što bi to moglo značiti za stanovnike Zemlje, WMO je pozvao televizijske meteorologe da prezentiraju vremensku prognozu za godinu 2050.

Obilna kiša i niske temperature, srušena stabla i otežan promet - Sve to za prvi dan rujna!

Rezultat je dramatični sažeti pregled mogućih scenarija koji se temelje na najnovijoj znanosti o klimi.

Tizer video takvih prognoza objavljen je danas, dok će ostala videa biti objavljena tijekom rujna na web stranici WMO-a.

Projekt ima za cilj dati podršku diskusiji koja će se održati na summitu UN-a 23 rujna. Na summitu će Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon, pokušati uvjeriti svjetske vođe, vodeće poslovne ljude i civilna društva da poduzmu odlučne mjere u akciji protiv klimatskih promjena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene