Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kampanja protiv pušenja

VIDEO Zbog OVOG je spašeno više od 300.000 života

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kampanja protiv pušenja u SAD-u dala je rezultate. Reklamna videa kampanje 'Savjeti bivših pušača', od cigarete su odvratili čak 200.000 pušača.

Podaci koje je američki Centar za kontrolu bolesti i prevenciju (CDC) predstavio, navode kako je zbog video kampanje 'Savjeti bivših pušača', čak 200.000 Amerikanaca prestalo pušiti, prenosi Business insider.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Povratak ili ne? Nepušači i dio pušača protiv povratka pušenja u restorane Slika nije dostupna Košta 54 milijuna dolara Krenula najveća kampanja protiv pušenja u povijesti

>> Svjetski dan nepušenja: Gotovo 6 milijuna ljudi godišnje umire zbog pušenja

Navedena videa prikazuju na vrlo surov način, posljedice pušenja te apeliraju na gledatelje da prestanu pušiti prije nego što za to bude prekasno. Kako je prva kampanja, koja je trajala rijekom tri mjeseca prošle godine, dala vrlo opipljiv uspjeh, u tijeku je i snimanje novih filmića, koji će s odvraćanjem od pušenja započeti iduće godine na proljeće.

Američka vlada navedenu kampanju ocjenjuje kao velik uspjeh, a CDC navodi kako je njome više od 300.000 života građana spašeno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene