Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko nije korumpiran?

VIDEO: Zbog optužbi za pomoć dilerima potukli se policajci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sukobile su se dvije grupe meksičke federalne policije koje su zadužene za sigurnost na granici u meksičkom gradu Ciudad Juarez, optužujući jedni druge za korupciju i štićenje organiziranog kriminala.

Jedna skupina policajaca okružila je sobu u hotelu La Playa, u kojoj je smještena druga skupina policajaca. To su učinili kako bi zaustavili Salomona Romera, federanog službenika za sigurnost da je napusti, javlja Reuters. Oko 250 službenika vikali su, naguravali se i jedni druge nazivali korumpiranima, zbog čega je lokalna policija morala zatvoriti ulice koje su okruživale područje hotela.

Pročitajte i ovo Pedro Sanchez sa suprugom sumnjiče ju za korupciju Španjolski premijer povlači se s javnih dužnosti nakon što je otvorena istraga protiv njegove supruge Uhićen Darinko Dumbović - 1 Javna nabava Poduzetnik priznao kako su se sređivali poslovi za Dumbovićeva sina Darka: Dobio uvjetnu kaznu

>> Meksiko: Pronađeno 51 tijelo u masovnoj grobnici

>> Meksiko: Devet ubijenih u rehabilitacijskom centru

60 federalnih agenata potom je blokiralo ulaz u hotel ne bi li spriječili službenike da ulaze i oslobode zapovjednika Romera. Službeniici koji su prosvjedovali ispred hotela tvrde da je Romero odgovoran za zaštitu organiziranog kriminala. U raciji u hotelskoj sobi pronađeni su oružje i droga, a Romerova skupina tvrdi da je podmetnuta policajcima koji ne pristaju na korupciju.

Policajci koji optužuju Romera zahtijevali su da se s njima sastane general Facundo Rosas Rosas te da otpusti Romera s dužnosti.

Oko 5.000 službenika federalne policije i vojnika poslano je u Ciudad Juarez kako bi se borilo protiv narko dilera. Predsjednik Felipe Calderon poslao ih je ondje nakon tvrdnji da su lokalni dužnosnici korumpirani te da štite organizirani kriminal.

Unatoč prisutnosti tako velikog broja policajaca i vojnika, nasilje i optužbe za korupciju sve su veće. U Meksiku je u narko obračunima od stupanja na vlast Calderona prije tri godine poginulo 26.000 ljudi. Samo je u Ciudad Juarezu ove godine poginulo 1.700 osoba.

Sukob policajaca možete pogledati u priloženom videu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene