Obavijesti Video Pretražite Navigacija
20 plastificiranih primjeraka

VIDEO: Zavirite životinjama ispod kože

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cologne zoološki vrt u Njemačkoj predstavio je posebnu izložbu. Kolekcija od 20 životinja, među kojima su slon, žirafa i noj, prezentirani su kroz proces plastifikacije.

Nijemac Gunther von Hagens proslavio se uz kontroverznu izložbu plastificiranih tijela, piše Reuters. Radi se o postupku pomoću kojih se dobivaju dijelovi tijela, nemaju miris niti se raspadaju, a gotovo u potpunosti sačuvaju originalni izgled. Specifična plastifikacija diejlova tijela se dobiva na način da se voda i mast iz tijela zamijene plastikom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zoološki vrt Safari ugođaj u Osijeku: Posjetitelji smješteni u džip u dvorištu lava Slika nije dostupna Novi stanari U osječki zoološki vrt stižu žirafe, marmozeti i pelikani

>> Najkontroverznija izložba na svijetu 'Bodies' napokon u Zagrebu

Zoološki vrt Cologne ponosan je na novu izložbu jer njome publici daje uvid u životinjsko carstvo. 'Možete pogledati ispod kože životinja', rekao je direktor vrta Theo Pagel. 'To je sasvim novi pogled u svijet životinja, u njihov biološki svijet, što nije prije bilo moguće. To je prekrasna izložba', dodao je.

Najvrijedniji primjerci su dva plastificirana slona. Izložba će biti otvorena svaki dan osim nedjelje do kraja prosinca 2011. godine.



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene