Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Edukativni razlozi'

Zatvorski čuvari šoker upotrebljavali na djeci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na petogodišnjoj djeci šoker su upotrebljavali zatvorski čuvari nekoliko zatvora na Floridi, objavilo je američko ministarstvo za zatvorski sustav koji trenutačno provodi istragu. Do sada su zbog ovoga otpuštena tri zaposlenika zatvora, a dva su dala ostavku.

Šoker su na djeci od pet do 17 godina, kako kažu, 'u edukativne svrhe' upotrebljavali tijekom 'Dana dovođenja djece na posao', običaja koji se prakticira u SAD-u. Prema državnoj istrazi, ukupno 43 djece bilo je podvrgnuto šokeru u tri različita zatvora. Kao dio pokazivanja kako naprava radi u dva zatvora, petogodišnja djeca držala su se za ruke u krugu. Na jednom od djeteta bio je upotrijebljen šoker, a struja je prošla kroz ostalu djecu. U drugom zatvoru, šoker je bio korišten na svakom djetetu posebno, prenosi AP.

Pročitajte i ovo Satelitska snimka uragana Idalia Građani se evakuiraju Dramatična snimka iz svemira: Uragan ide prema Floridi, ima putanju koja nije viđena više od 170 godina - "Ovo mi je prvi zbog kojeg sam zbilja zabrinut" Srušio se helikopter na zgrade na Floridi Užas na Floridi VIDEO Spasilački helikopter srušio se na zgradu: Dimio se, okretao u zraku i pao - ima mrtvih i ozlijeđenih

Nitko od djece, srećom, nije teže stradao. Državni tajnik Walter McNeil ispričao se zbog incidenta i rekao je da je bio razočaran i posramljen kada je saznao za incidente. McNeil je rekao da su tri službenika koji su koristili šoker na neprimjeren način to učinili iz 'edukacijskih razloga', iako ih to ne opravdava. Sva djeca koja su bila podvrgnuta policijskom uređaju imaju roditelje koji rade u jednom od odjela zatvora, a neki su roditelji čak dali dopuštenje za korištenje šokera nad svojom djecom.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene